Dárek Rady HMP ke 175 narozeninám SPŠ Betlémská v Praze 1

Tisková zpráva Pražské organizace KDU-ČSL k plánovanému ukončení fungování SPŠ Betlémská v Praze 1 a jejímu slučování se SPŠS Na Třebešíně, Praha 10.

Pražští lidovci zásadně nesouhlasí s návrhem Rady hlavního města Prahy sloučit střední průmyslové školy Betlémská v Praze 1 a Na Třebešíně Praha 10.

Tento bezprecedentní akt slučování ospravedlňovaný Radou HMP úsporou 20-25 mil. Kč v rozpočtu v nadcházejícím roce 2012 je dalším příkladem tragického hospodaření a vlivu zájmových a lobistických skupin pod vedením ODS a ČSSD na pražském magistrátu. Není tajemstvím, že okolní domy SPŠ Betlémská patří realitnímu magnátovi s uzkými vazbami na současnou koalici, která ovládá magistrát. Tak co si o tom myslet ?!

Pražští lidovci děkují Radě MHMP za jeho zájem o hledání úspor v rozpočtu na rok 2012 v kapitole školství a doporučují jí, aby radši ušetřila sice jen 10, ale zato miliard korun na nesmyslné stavbě tunelu Blanka nebo proslulé OPENcard, za které můžou v centru Prahy klidně zřídit další střední školu.

Pražská KDU-ČSL jasně: Ne stěhování SPŠ Bétlémská! Ne konci strojařiny v Praze 1! Centrum Prahy patří studentům a mládeži!

-tisková zpráva ke stažení v přiložených souborech