Drakiáda v Nemocnici pod Petřínem se Změnou pro Prahu 1

Na zahradě Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského se v sobotu 8. října uskutečnil další ročník akce nazvané „Drakiáda v nemocnici“. I přes zprvu sychravé podzimní počasí si do nemocniční zahrady našlo cestu bezmála 100 dětí s rodiči. O to víc byli účastníci mile překvapeni a odměnění zvratem počasí před začátkem soutěží v pouštění draků.

Všichni si náramně užili zápolení s draky, kteří díky povětrnostním podmínkám, které letos na drakiádě panovali, si dělali, co chtěli. Rozhodčími, kterými byli Jan Wolf, Petr Burgr a řádová sestra Alena, byly zaznamenány případy, kdy dračí vodič nezvládl svého draka a ten mu ulétl. Zamotání protivníků z řad účastníků do provázků a ocasů draků, jakožto i do stromoví, bývá též každoročním koloritem tohoto velkého dračího klání. Všechny útrapy spojené s tímto, na zážitky bohatým odpolednem, vynahradila účastníkům odměna v podobě na ohni pečeného buřtu, koláče, teplého čaje a diplomu. Nejmenší děti se nemohly odpoutat od třímetrového klauna, který jim na přání tvořil květiny a zvířátka z nafukovacích balónků. Novinkou letošního ročníku drakiády byla „Pravěká dílna“, kde si mohl každý vyrobit pravěký nástroj. Divadelní představení „Jak dostal slon chobot“ osvětlilo dětem i mnohým rodičům jak skutečně dostal slon chobot. Rodiče a prarodiče si nostalgicky zavzpomínali na dny svého dětství. Celý den se nesl v duchu dobré nálady a fair-play. Budeme se těšit, že se nám akce i počasí vydaří i v příštím roce.

Celá akce se konala ve spolupráci s MČ Praha 1, Kongregací Milosrdných sester sv. Karla Boromejského a v neposlední řadě s významnou podporou politického uskupení Změna pro Prahu 1. Velké poděkování patří i všem dobrovolníkům, kteří na této akci participovali.

Obrázky Přiložené soubory

TZ_drak_2011.doc