Vyjádření k časopisu Monitor

Vážená paní Rybová ,

chci se vyjádřit k vašemu časopisu Monitor. Nemohu pochopit vaše bezdůvodné výpady proti politikům KDU-ČSL. Tato nenávistná kampaň se datuje již mnoho let a nejen v Monitoru , ale i v Hnutí pro život , což je dáno tím , že jsou to stále stejní lidé. Poprve jsem zaznamenala útok v roce 2002 před parlamentními volbami proti Cyrilu Svobodovi , kdy doslova byli žádáni čtenáři , aby ho nevolili a jeli volit na Vysočinu , kde kandidoval Kalouskův kamarád. Před časem jsem o těchto praktikách mluvila s Otcem provinciálem a tehdy mě ujistil , že se úroveň určitě zlepší , protože tam nastupujete Vy. Skutečně se tak stalo , bohužel na krátký čas. A nyní opět začala nekřesťanská štvanice na jedinou křesťanskou stranu u nás.

Mám pro to dvojí vysvětlení. Buď se jedná o politickou negramotnost. To znamená , že když budete osočovat politiky KDU , tím méně je lidé budou volit a těch několik málo , kteří se do parlamentu dostanou , neprosadí absolutně vůbec nic. A další možnost je , že plníte zadání "sponzora" , který potřebuje KDU zničit. Toto mé podezření vychází z toho , že nikdy nekritizujete politiky z jiných stran (TOP , ODS , ČSSD). Co proti potratům udělal Schwarzenberg , Benda , Bublan ,Nečas? Uvědomte si , že žádná (ani křesťanská) strana nemůže mít v programu jen jeden bod a to boj proti potratům , to může mít jen váš časopis. Z toho vidíte , že je nutné křesťanské politiky podporovat a ne proti ním štvát , aby i tento závažný zákon mohl být prosazen. Případná omluva přichází vždy pozdě , protože ne každý čtenář čte všechna čísla. A zlá slina ulpí třeba navždy!

Je smutné , když křesťané si nerozumějí a nebo si nechtějí rozumět! Modlím se za Vás k Duchu Svatému i za iniciátory těchto pomluv.

Ludmila Němcová

Vážená paní Rybová ,