Vedení KDU-ČSL nesouhlasí s „Topoziční smlouvou" na pražském magistrátu

Předsednictvo KDU-ČSL vyslovilo na svém dnešním zasedání svůj ostrý nesouhlas s rozdělením postů ve výborech na pražském magistrátu. ČSSD získá totiž výměnou za podporu menšinové rady TOP 09 kontrolu nad osmi z celkem jedenácti výborů, včetně kontrolního.

21.6.2013 17:30:40

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek řekl: „Otázkou je, zda se ze strany TOP 09 nejedná o průzkum bojem na možnou povolební koalici či opoziční smlouvu s ČSSD i na celostátní úrovni."

Podle názoru předsedy pražského vedení KDU-ČSL Jana Wolfa se tímto rozhodnutím o „partajnickém" přerozdělení kontrolních mechanismů, které nerespektuje výsledky voleb, prudce zvyšuje korupční potenciál, což je zvláště v současné rozjitřené společensko-politické situaci v zemi dvojnásob nebezpečné. Podle vedení lidové strany by bylo logické, aby kontrolní mechanismy byly ponechány v kompetenci skutečné opozice, nikoli „opozičně-smluvního" partnera, jak se tomu včera stalo.